OK NEBO

Odbojkaški klub Nebo je osnovan 2005.g. s ciljem da djeci omogućimo treniranje odbojke i stvaramo vrhunske igrače na području Zaprešića i okolice gdje do osnivanja našeg kluba djeca nikada nisu imala priliku trenirati ovaj prekrasan sport.
Da bi to ostvarili, poseban naglasak smo stavili na Školu odbojke koju vode vrhunski profesori kineziologije i licencirani treneri Hrvatske odbojkaške udruge. a veliki doprinos je dao i prof. Braco Janković - legenda hrvatske odbojke koji je postavio temeljne principe rada u Odbojkaškom klubu Nebo.

Naša Škola odbojke je jedna od najboljih i najbrojnijih u Hrvatskoj što pokazuju i vrhunski rezultati ostvareni u proteklih nekoliko godina. Osvajači smo medalja na 4 zadnja Državna prvenstva osnovnih škola za što su djeca dobila i dodatne bodove za upis u srednju školu.
U ovih 11 godina kroz Školu odbojke prošlo je 960 djece od kojih su neki danas izrasli u odlične seniorske igrače, neki igraju za svoje fakultete ili se odbojkom bave rekreativno tako da je odbojka postala najbrojniji sport za djevojčice u Zaprešiću.

Svake godine nam se prijavljuje sve više djece (najviše djevojčice, ali i poneki dječak) tako da su nam grupe stalno popunjene.

 

Danas igramo 1.B nacionalnu odbojkašku ligu do koje smo došli ustrajnim radom i ulaganjem u trenerski i igrački kadar.
Naše igračice su najmlađa ekipa u ligi tako da imamo puno mjesta za napredak i sama mogućnost da se natječu na tako visokom nivou neprocjenjiva je za razvoj igrača. Zadnjih nekoliko godina sudjelujemo na Prvenstvu Hrvatske u najmanje dvije mlađe dobne kategorije, a na Prvenstvima Zagrebačke županije osvajamo prva mjesta u najviše kategorija od svih klubova.

 

Ponosni smo na činjenicu da je naš klub iznjedrio i nekoliko reprezentativki: Franku Vugec, Emu Strunjak i Laru Štimac ( također je i naša Petra Kovač na dobrom putu ) što je veliki uspjeh i još jedan pokazatelj kvalitetnog rada i ulaganja Kluba u naše igračice.

Moramo spomenuti da veliku ulogu na sportskom putu svakog mladog igrača, osim trenera, imaju njegovi roditelji čiji je utjecaj na dijete najveći i zato je ključan poticaj roditelja i ohrabrenje da dijete ustraje u bavljenju sportom. 

 

Naš glavni cilj je da djeca zavole odbojku i sport općenito,
da budu sportaši cijeli život i
uvijek igraju „fair play“!